Recensie Zielsgeheim – Sharon Bolton


Zielsgeheim ****
Genre: thriller
Pagina’s: 347
Uitgeverij: A.W. Bruna
april 2012
 
 
 
Samenvatting:

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…

Recensie:

In Zielsgeheim volgen we Lacey Flint, Londense politieagent, die geheel onverwachts en op gruwelijke wijze wordt geconfronteerd met een vrouw die in haar armen sterft. Lacey is geen standaard politieagent en heeft zo haar eigen geheimen en gedragsproblemen. Door haar kennis over de moorden van Jack the Ripper wordt zij betrokken bij het onderzoek. Het onderzoek kruipt steeds meer onder haar huid en het wordt steeds moeilijker voor haar om haar verleden en heden te scheiden. Zielsgeheim heeft een ijzersterk plot en Bolton laat ons kennismaken met een van de minder bekende, maar daardoor niet minder intrigerende, theorieën over wie Jack the Ripper was. Het is een goedgeschreven en spannend verhaal met een mooie beklemmende sfeer. De moorden zijn beestachtig en zo worden ze ook beschreven, dus niet altijd geschikt voor bij het ontbijt maar dat kan ook niet anders als je te maken krijgt met een copycat killer die Jack the Ripper als groot voorbeeld heeft. Zielsgeheim is een spannende thriller met een origineel en onverwacht einde. Het heeft dus alle ingrediënten die je van een goede thriller verwacht!

De auteur:

Sharon Bolton volgde een toneelopleiding en haalde vervolgens een MBA. Ze begon een succesvolle carrière in pr en marketing en is inmiddels een fulltime gelauwerd auteur. Ze raakte gefascineerd door de Britse traditionele folklore, wat resulteerde in het schrijven van haar eerste boek Offerande. Daarna volgende Bezwering en Bloedschande. Al haar boeken zijn genomineerd geweest voor literaire prijzen.

Reeds eerder gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s