Recensie Bloedrood is de nacht – Urban Waite

Bloedrood is de nacht ****
Genre: Thriller
Pagina’s: 300
Uitgeverij: A.W. Bruna
Januari 2012
 
 
 
Samenvatting:

In de bergen van Washington State runt Phil Hunt een noodlijdende paardenranch met zijn vrouw Norah. Hunt heeft twintig jaar geleden vastgezeten voor doodslag en weet het hoofd boven water te houden door af en toe drugs te smokkelen door de ruige bergpassen die hij al sinds zijn kinderjaren kent. Als een grote smokkeloperatie vlak bij de Canadese grens misloopt, kruisen Hunts paden die van hulpsheriff Bobby Drake, lid van de grenspolitie. Hunt weet aan Drake te onstnappen, maar dan stuurt de opdrachtgever van de drugsdeal een psychopatische huurmoordenaar met een voorliefde voor messen op Hunt af en raken de drie mannen betrokken bij een dodelijke achtervolging.

Recensie:

‘Bloedrood is de nacht’ is een echte actie thriller die zich afspeelt in de bergen op de grens tussen de USA en Canada. Een onherbergzaam gebied dat ideaal is voor het smokkelen van drugs. Zo begint het verhaal ook, twee mannen die een pakket drugs te paard moeten ophalen in de bergen dat daar door een vliegtuig wordt gedropt.
Zij worden gevolgd door Bobby Drake, hulpsheriff, die tegen zijn eigen demonen uit het verleden moet vechten omdat zijn vader voorheen ook sheriff gevangen zit in de gevangenis voor drugs smokkelen. Een zogenaamde cop gone bad.
Bij het oppikken van de drugs gaat het mis en weet Drake een van de mannen te vangen die vervolgens in de gevangenis wordt vermoord. Wat volgt is een manhunt op de andere smokkelaar die dezelfde avond weet te ontsnappen, Phil Hunt. Hij wordt niet alleen achterna gezeten door Drake, maar ook zijn de opdrachtgevers voor de smokkel zijn niet erg geamuseerd en zij sturen een psychopathische huurmoordenaar op hem af. Door zijn voorliefde voor het opsnijden van meisjes krijgt ook deze huurmoordenaar de verkeerde mensen achter zich aan. Kortom een strijd tegen de tijd ontstaat en wie zal wie te pakken krijgen en wie zal weten te ontkomen.

Het is een goed geschreven verhaal en je waant je in het begin van het verhaal dan ook te paard in de bergen van Washington State. Ook laat het zien dat zwart niet altijd zwart is en wit niet altijd wit en dat er een heel groot grijs gebied is waar mensen keuzes maken waarvan zij denken dat ze er goed aan doen. Slechte mensen maken goede beslissingen en goede mensen maken verkeerde keuzes. Het is een vlot geschreven verhaal dat je meesleurt in de bloedige achtervolgingen die eindigen in een typisch Amerikaanse apotheose van geweld met toch op de een of andere manier een happy ending.

De auteur:

Urban Waite (1981) groeide op in Seattle en studeerde aan de universiteit van Washington. Hij schreef korte verhalen, die gepubliceerd werden in diverse tijdeschriften en verzamelbundels. Bloedrood is de nacht is zijn debuutroman. Urban Waite woont met zijn vrouw in Seattle.

Reeds eerder gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s