Recensie Botsing – Ingrid Oonincx

Botsing ****
Genre: Psychologische Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Bladzijden: 302
Isbn-nummer: 9789044332803

 
 
 
 
 
Samenvatting:
Anna is even ambitieus als gevoelig. Terwijl ze carrière maakt als architect is haar privéleven een puinhoop. Ze verlangt hartstochtelijk naar een stabiele relatie maar iets uit haar jeugd maakt dat ze steeds opnieuw vlucht: in haar werk, in onenightstands. Lisa is directeur van een luchtvaartmaatschappij en moet haar zakelijke talent tot het uiterste aanspreken om haar bedrijf te redden. Ondertussen wordt de thuissituatie precair. Haar kinderen lijken van haar vervreemd en haar man vertrekt naar Amerika. Ewoud vindt zichzelf een loser. Ooit was hij gelukkig en succesvol, maar het enige waarvoor hij nu nog wil vechten is een omgangsregeling met zijn dochtertje. Zijn drankgebruik en opvliegende karakter helpen niet mee. Wanneer hij ook nog wordt bedreigd, raakt hij steeds verder verstrikt in zijn eigen wereld. Wat hebben deze drie ontwrichte mensenlevens met elkaar te maken?

Recensie:
De hoofdrolspelers in deze psychologische thriller zijn Anna, Ewoud en Lisa. Anna is een architect die zich volledig richt op haar carrière en daarbij haar privéleven verwaarloosd en geen tijd steekt in het opbouwen van een relatie. Ze heeft niet te klagen over aandacht van het mannelijke geslacht maar zij beperkt dat graag tot eenmalige slippertjes en dat het liefst met getrouwde mannen. Dat geeft de minste problemen vindt ze.

Dan is er Ewoud, ooit had hij een succesvolle carrière, een lieve vrouw en prachtige dochter. Ergens is het fout gegaan en nu glijdt hij langzaam steeds verder af. Als zijn ex dan ook nog probeert hem te verbieden contact te hebben met zijn dochter is het einde zoek. Alles wat Ewoud onderneemt pakt compleet verkeerd uit, alles lijkt een averechts effect te hebben. Drank lijkt dan de enige oplossing.

De derde hoofdrolspeler is Lisa, die als directeur van een luchtvaartmaatschappij een mooie carrière heeft opgebouwd en ook de thuis situatie lijkt onder controle. Ze is getrouwd en heeft 3 kinderen. Alle balletjes weet zij in de lucht te houden totdat er zich zowel in haar privéleven als op haar werk onverwachte situaties en problemen voordoen en zij langzaam de controle verliest op haar perfect geconstrueerde leven.

Botsing is een sterke thriller, met een dito verhaal en een goed opgebouwd plot. De karakters zijn interessant, geloofwaardig en maken herkenbare ontwikkelingen door, waardoor het inleven makkelijk wordt. De verhaallijnen komen langzaam bij elkaar en zorgen ervoor dat je al lezende gaat speculeren hoe dat gaat gebeuren. Wat bindt deze zo op het eerste gezicht complete vreemden en totaal verschillende levens? De onderhuidse spanning maakt dat je wilt doorlezen om te zien hoe alles bij elkaar komt. De spanning wordt goed opgebouwd en als lezer bekruipt je steeds meer het gevoel dat er echt iets niet klopt en ook het eind is sterk en origineel. Ik ben heel benieuwd naar Oonincx volgende thriller!


De auteur:
Ingrid Oonincx is communicatie-adviseur en redacteur bij een hogeschool, journalist en moeder van twee zoontjes. In 2009 won ze met haar debuut Nickname de schrijfwedstrijd van VrouwenThrillers.nl. Nickname werd tevens genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing een psychologische thriller.

Op Thrillerschrijvers bloggen onderhoudt Ingrid een briefwisseling met collega-thrillerschrijver Anita Terpstra (uitgeverij Cargo). Ze schrijven over de meest uiteenlopende zaken, met het schrijverschap als uitgangspunt. De twee thrillerauteurs gebruiken elkaar als klankbord, waardoor je kunt meeleven met de ups en downs van hun schrijfproces, profiteren van schrijftips en een persoonlijk inkijkje krijgt in het leven van Ingrid en Anita.

www.ingridoonincx.nl
www.thehouseofbooks.com

Reeds eerder gepubliceerd op http://www.thesword.nl november 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s