Denver here we come!

Woensdag 25 juli 2001
8.20 De koffers zijn weer gepakt, auto een beetje opgeruimd. De lucht is strak blauw. Dit wordt onze laatste grote rit. Eind bestemming is Denver waar we twee nachten blijven en dan weer naar huis vliegen, nog maar even niet aan denken. Nu eerst in ons restaurantje ontbijten.

 9.05 Het is 15 graden en zijn op weg naar Colorado Springs.

9.20 We rijden nu over de US50 en dat laat een heel liefelijk landschapje zien. Glooiende heuveltjes met daar achter wat hogere bergen. Af en toe zien we een koe lekker staan grazen in een wei. Waar ze al die kuddes met koeien laten voor die heerlijke steaks is mij een raadsel.

9.35 Komen net langs een geschaarde vrachtwagen die benzine lekte, brandweer hebben we net ingehaald en politie was al aanwezig. Zag er tricky uit.

10.00  Zitten nu op de Monarch Pass,11.312 ft. We zitten daar precies op de Continental Divide of the Atlantic and Pacific. Zijn weer met een geweldig kabelbaantje naar de top van een berg gegaan. Ziet er een beetje oud en gammel uit, gelukkig is het een kort ritje.

10.35 We zitten weer in het bakkie naar beneden. Boven hebben we een prachtig uitzicht gehad en werden we aangesproken door een Israëliër. Daar hebben we een tijdje mee staan praten. Hij was met een Amerikaanse getrouwd, heeft drie kinderen. Hij rijdt rond op een vrachtwagen, als hij de tijd heeft maakt ’ie onderweg af en toe een uitstapje. Zijn kinderen gaan niet naar school, zijn vrouw doet de homeschooling. Er schijnt namelijk een hele christelijke gemeenschap te zijn die hun eigen kinderen thuis laten leren. Ze hebben daar speciale lesstof voor. Ze zijn namelijk niet tevreden met het christelijke onderwijs op de scholen hier in Amerika. Ze vertellen je wel over homoseksualiteit maar leren je niks over de bijbel, volgens hen. Hij is joods en dat geeft nog wel eens wat strubbelingen t.a.v. de opvoeding. Hij vroeg ook of wij al eens in Israël op vakantie waren geweest. Nee, want met al die gevechten. Nou als we zouden wachten tot dat over was zouden we het nooit te zien krijgen zei hij. Ik vrees dat hij gelijk krijgt.

We hebben ook nog even bij z’n truck gekeken. Hubby kreeg meteen een hele technische uitleg. Ook dochterlief was erg nieuwsgierig hoe zo’n ding er nou van binnen uitzag. Je kunt echt merken dat je hier hoog zit bij Monarch want bij het lopen merk je dat je gaat lopen hijgen.

11.30 Getankt, waarschijnlijk de laatste keer deze vakantie en het is nu 26 graden. Op de radio horen we dat ze in Colorado tussen de 10.000- 12.000 beren hebben. Ook deze route die we rijden is weer prachtig. Vele tinten groen zien we voorbij komen.

12.45 We rijden nu het plaatsje Florisant in het is ontstaan in 1870. Het bestaat uit een paar schattige huisjes, een tankstation uiteraard, en een restaurant, nee ze hebben er zelfs twee.

13.05 Zitten nu in een plaatsje waar we de naam nog niet van weten, maar daar komen we nog wel achter. We gaan op zoek naar food, denk dat we vandaag maar eens een Wendy’s gaan proberen.

13.55 De naam weten we nog steeds niet, maar het ziet er leuk uit. We hebben gegeten bij Wendy’s en dat is eigenlijk gewoon een soort Mac Donalds. Er was ook een hele groep  bejaarden uit een verzorgingstehuis. Veel looprekjes. Rijden nu richting Colorado Springs en als we het plaatsje uitrijden zien we dat we in Woodland Park hebben gegeten.

14.50 We rijden door een prachtig park, Garden of the Gods, in Colorado Springs, dit op aanraden van een man bij Wendy’s die ons blijkbaar hoorde praten en vroeg waar we vandaan kwamen. We kregen aardig wat tips maar ik zag ons nou niet naar een vlindermuseum gaan in Denver, hij bedoelde het goed. Dit park is in ieder geval een goeie tip, het doet een beetje Red Rock Canyon-achtig aan.

15.25 Gaan Colorado Springs weer uit, het begon een beetje te spetteren dus het wordt tijd om Denver op te zoeken. Het is hier trouwens 30 graden.

15.45 Nemen de afslag naar de US Airforce Academy, zelfs hier hebben ze een visitors center, dat zie ik in Leeuwarden nog niet zo snel gebeuren.

16.30 Komen net het visitors center uit. Het bestaat hoofdzakelijk uit een gigantische winkel met allerlei soorten t-shirten, bekers, sleutelhangers noem maar op. Voor hubby een mooie sweater en beker gekocht. Het andere gedeelte laat zien hoe de opleiding er uitziet (ongeveer 200 vrouwen en 1100 mannen). Onderweg gaan we nog even stoppen bij een B52 bommenwerper.

Ondertussen is het echt gaan gieten en dan begint het opeens te hagelen. Maar zo snel als het ging hagelen stopt het ook weer en rijden we de zon weer in. Raar hoor.

17.50 We zien het hotel in de verte liggen maar het is natuurlijk spitsuur hier in Denver dus het duurt nog ff voordat we er zijn. 10 minuten later kunnen we inchecken, alleen mijn creditcard wil niet meer, dus dan die van hubby maar. De auto kunnen we kwijt in de parkeergarage onder het hotel. We krijgen een kamer op de derde verdieping. Hubby wil hoger en aan de straatkant. Alle bagage weer op het karretje sjouwen en op weg naar de vijfde verdieping met uitzicht op de hoofdstraat. Nou daar zijn we echt wat mee opgeschoten.

19.10 Dochterlief en ik zijn lekker aan het zwemmen. Ze hebben een mooi groot zwembad onder een glazen overkapping dus je hebt toch het gevoel buiten te zijn.

19.50 Het is 28 graden en racen naar een restaurant. Ik weet niet welk want hubby heeft het geregeld, hij houdt het nog geheim. Ik weet alleen dat hij er in Dallas ook een keer heeft gegeten.

Hebben om 20.00 het restaurant gevonden, nu nog een parkeerplekje. We vinden iets vlakbij, kost gelukkig maar $10!

22.00 We hebben bij Sambuca gegeten, een heel mooi chique restaurant. De serveerster zei ook tegen dochterlief dat hier weinig kinderen kwamen en dat ze wel een boffertje was. Het is er vrij donker want er is alleen kaarsverlichting. Ze hebben een mooi verlicht podium waar een blues band speelt waar halverwege de avond een salsa touch bij komt. De bediening is perfect er worden geen bestellingen opgeschreven alles wordt onthouden en het loopt op rolletjes. Er komen verschillende mensen, weet niet wie het zijn, langs om te vragen of het smaakt en of alles naar wens is. We zijn het enige gezin voor de rest zijn er veel verliefde stelletjes en zo te zien ook wat overspelige echtgenoten. Het eten is erg goed. Hubby had vooraf een smoked salmon soep, dochterlief en ik deelde tapa’s. Als hoofdgerecht had zij tenderloins eggrolls met kaas, ik had gevulde zalm met krab en hubby een lekkere steak. Daarna namen ze nog met z’n tweeen een overheerlijke coupe chocolade mouse en ik nam een lekker koffie met cointreau, ben nu dus lekker rozig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s