Stoomtreinen en burritos

Zondag 22 juli 2001

 

8.10  Eindbestemming is vandaag Cortez met onderweg nog het Mesa Verde National Park. Het is op het moment 25 graden. Voor ons is de lucht stralend blauw, achter ons richting Albuquerque is het helemaal zwart. We rijden dus de zon tegemoet.

8.50 Voor het eerst rijden we deze vakantie echt verkeerd. We kunnen naar Taos rijden maar dat is wel erg om dus we proberen wat binnendoor weggetjes. Wel erg leuk die hele kleine weggetjes en plaatsjes. Het doet heel anders aan dan de plaatsjes vlak langs de hoofdwegen. Hier is het echte Amerika, met de scholen en de kerken.

9.10  We zitten weer op het goede spoor.

9.30  Noodstop, want dochterlief  moet overgeven. Beetje in de auto maar het meeste op het asfalt. Stopt nog een oudere man met een zeer roestige pick-up. Hij vraagt of hij kan helpen want hij heeft vroeger bij de brandweer gewerkt en heeft daardoor de nodige eerste hulp diploma’s. We bedanken de man vriendelijk en leggen uit dat ze alleen maar een beetje wagenziek is. Ze mag nu even voor inzitten zodat ze beter naar de weg kan kijken. Ik verwacht wel dat ik straks voor m’n plekkie moet vechten want ze zit prinsheerlijk om zich heen te kijken.

Na dagen door Valley’s en wat vlakker gebied te hebben gereden gaan we nu weer klimmen. We rijden de uitlopers van de Rockies weer in.

10.40 Komen aan in Gama, gaan even de benen strekken en het plaatselijke marktje bekijken. Er hangen allemaal gedroogde pepers en het stikt er van de watermeloenen. Dochterlief krijgt een stuk watermeloen van de verkoopster, echt heerlijk zoet.

11.10 Rijden Colorado weer binnen richting Pagasoa Springs en nu weten we echt zeker dat we weer in de Rockies rijden. Toen we in het begin van de vakantie er een paar dagen door heen hadden gereden was het fijn om in wat minder steil en bochtig terrein te komen, maar het biedt zo een magnifiek uitzicht dat het weer heerlijk is om terug te zijn. Arizona en vooral Utah hebben prachtige natuurparken maar Colorado is qua algemene natuurschoon toch wel favoriet. Het is ook duidelijk een rijkere en schonere staat als je naar de dorpjes en huizen kijkt. Ik word nu toch wel heel nieuwsgierig naar Aspen.

11.55 We zijn gestopt bij een klein winkelstraatje. Op de hoek hebben ze een restaurantje waar ze old fashioned homemade hamburgers verkopen. Van buiten heb je twijfels maar als je eenmaal door de deur bent weet je dat je goed zit. Het is er vreselijk druk en de geur maakt hongerig. We zoeken een leuk plekje buiten in de schaduw en hubby werpt zich op om in de rij te gaan staan. Het gebouw en de picknicktafels buiten zijn paars met geel. Door een stukje afgebladderd paars kunnen we zien dat ze voorheen een zeegroene periode hebben gehad. De hamburgers zijn echt ongekend lekker wel vet maar zo moeten echte hamburgers nu eenmaal smaken. In plaats van patat hebben we uienringen, uiteraard ook gefrituurd

14.00 Zijn aangekomen in Durango en gaan op zoek naar een visitors center om wat meer informatie te krijgen over de stoomtrein die door de bergen van Durango naar Silverton rijdt.

We hebben een brochure gehaald maar de treinrit duurt langer dan dat we gedacht hadden. De afstand is vrij klein tussen Durango en Silverton maar ze hebben er toch een hele dagtocht van weten te maken met een daarbij behorend prijskaartje. Het is jammer dat we zijn vergeten mij ook op te geven als bestuurder van de auto anders had hubby morgen met de trein naar Silverton gekund en hadden wij er met de auto achter aangereden. Hubby is erg in tweestrijd.

Na veel wikken en wegen besluit hij toch maar niet te gaan. We moeten het nog wel een uurtje aanhoren dat’ie zo graag met z’n treintje had gewild. Als troost doen we een stoomtrein na als we door een tunnel rijden, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde vindt ‘ie. We gaan morgenochtend naar het station in Durango om de trein te zien wegrijden en proberen dan onderweg ook nog wat punten te vinden waar die langs komt.

Mesa Verde (photo nps.gov)

15.40

We komen aan bij Mesa Verde National Park. Hubby is nog steeds een beetje aan het sputteren dat’ie zo graag met z’n treintje mee wil..

17.05 Zijn net bij Square Tower geweest, echt heel erg mooi. Je hebt hier van dezelfde pueblo huisjes als we in Canyon de Chelly hebben gezien alleen hier zijn ze veel dichterbij dus je kunt veel meer details zien. We zijn blij dat we aan het eind van de dag hier zijn want het is nog steeds bloedje heet en ’s middags moet het hier dus helemaal niet te harden zijn geweest.

19.05 Bij het inchecken in het Best Western Turquise Inn en Suites te Cortez hadden ze nog een verrassing voor ons. We hebben een upgrade gekregen en krijgen nu voor dezelfde prijs een suite. Ik had een kamer beneden gevraagd maar de suites zijn alleen boven, nou ja dat moet dan maar. Zoals de baliemedewerkster zei: don’t twist my arm.  Het is echt een gigantische kamer met een in het voorste gedeelte een zithoek met tv, koelkast en magnetron, dan in het midden de badkamer met daar achter het slaapgedeelte met uiteraard ook een tv.

20.20 We hebben bij Fiesta Mexicana Restaurante gegeten. Ik had het verkeerde besteld. Ik was in de volle veronderstelling dat wat ik besteld had datgene was wat hubby uiteindelijk op zijn bordje kreeg. Ik heb dan ook de hele tijd zeer jaloers naar zijn pannetje zitten kijken. Ik moet nu goed onthouden dat buritos echt niet te eten zijn, vieze slappe hap. Ik had van die lekkere knapperige groenten verwacht.

We gaan het buitenbad uitproberen want het is hier nu nog steeds 33 graden.

21.50 Heerlijk gezwommen en naar de sterren gekeken.

Advertenties

2 Reacties op “Stoomtreinen en burritos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s