Zandgebakjes en bikers

Zaterdag 21 juli 2001 

9.00  Vandaag rustig aan, hebben het ontbijt in de lobby gevonden. De gebruikelijke toast, jam, cornflakes, melk, sap en koffie. Het is gelukkig nog niet zo warm buiten (21 gr.) 

Zagen net een heel klein plat wagentje rijden. Een proefmodel van de plaatselijke Universiteit. Het bleek op zonne-energie te rijden.   

Zo ook nog maar eens proberen of we het thuisfront te pakken kunnen krijgen. Mobieltje heeft het namelijk na Denver niet meer gedaan, konden geen verbinding krijgen met een provider. Daar heb je dan zo’n driebander voor.

 9.10  Hubby is een winkel ingeschoten. Dochterlief en ik maken even gebruik van het moment om ons in te smeren met aftersun. Het velletje is namelijk een beetje losgekomen van het chloorbad van gisterenavond.

 Slagen niet voor een ring, te weinig winkels open (zomersluiting?) en te slecht afgewerkt. To be continued. 

We hadden eigenlijk moeten tanken maar hubby waagt het erop. Hij gaat dan ook duwen straks. Je hebt hier in Amerika veel grotere afstanden tussen de tankstations in, 100 mijl is niks. Ze raden je dan ook aan al te tanken als je tank half leeg is.

zuni reservaat

We rijden door het Zuni reservaat. Ook hier is armoede weer troef. Er staan wat hutjes en bij elkaar geraapte huisjes. Al snel gaat dit reservaat over in het Rama/Navajo reservaat. Rama is the home of the mustangs. In het plaatsje Rama komen we vast te zitten in een optocht, met de plaatselijke bobo’s in een open wagen. Weten niet precies ter ere van wat de optocht plaats vindt maar ze hebben er in ieder geval ook een schoonheidskoningin.

 

El Morro rock

10.45 Lopen door El Morro Rock National Monument. Bij deze rots is een poeltje met vers water, daardoor hebben hierdoor de eeuwen heen rondtrekkende Indianen maar ook Spanjaarden hun kamp opgeslagen. Vele petroglyphes zijn hier nog stille getuigen van. Probeer nog een foto te maken van het poeltje maar ik zie mij genoodzaakt een sprintje te trekken, er zit namelijk een gigantisch groot wespennest.

 11.30 Even een snack. Ik hou het op bananenchips maar hubby stort zich op een reusachtige chocolade muffin.

11.50  Rijden door New Mexico, het is weer heel anders dan Arizona. Je hebt hier veel meer bossen. Arizona is vrij kaal en droog. Zijn onderweg naar Albuquerque voor de lunch. Intussen worden we gewaarschuwd voor overstekende elanden.

*zucht*

We komen onderweg ontzettend veel bikers tegen. Als we ze een seintje geven, omdat er verderop een snelheidscontrole is, worden we vriendschappelijk en uitbundig toegezwaaid. Waarschijnlijk denken ze dat wij in onze vrije tijd ook rondrijden op een motor. Lijkt me wel heerlijk trouwens met zo’n Harley toeren door de States. Gaat op het verlanglijstje!

Ook hier zien we weer dorpjes waarvan je afvraagt waarvan ze bestaan. Je ziet dan drie koeien en verder niks ook niet in de verre omtrek. We rijden net langs een gigantisch mooi blauw huis, zo groot hebben we ze nog niet gezien dus er moet hier wat te verdienen zijn, maar wat?

12.20 Tanken in Grand, ondertussen zijn we er ook achter wat al die bikers hier doen. Ze dragen namelijk allemaal t-shirts met 75 jaar Historic Route 66. Af en toe rijdt er een met de tekst Crew. Waarschijnlijk zijn ze op weg naar een of ander evenement. Ze rijden ook allemaal zonder helm, het is echt een uitzondering als je er een met een helm ziet rijden en dat is dan meestal ook nog de bijrijder.

13.20 Rijden Albuquerque in en gaan op zoek naar het oude centrum. Vanaf de snelweg zie je de stad al vrij snel liggen omdat het in een dal ligt bijna tegen de bergen aangebouwd. Maar de contouren van de stad zijn moeilijk te zien om dat het zonlicht de kleuren heel flets maakt.

14.50 We hebben heerlijk gegeten bij Casa de Fiesta zoals de naam al doet vermoeden,  Mexicaans. Het is supergezellig hier op het oude Plaza. Ook hier hebben ze verschillende festiviteiten in verband met Historic Route 66. Om 15.00 moet onze auto weg zijn daar, omdat er dan allemaal oldtimers komen te staan. Midden op het plein staat een band allerlei golden oldies te spelen. Klinkt onwijs goed en staan dan ook even lekker te genieten en te swingen. Helaas wordt er omgeroepen dat er nog een paar auto’s weg moeten dus we gaan weer verder. Leuke binnenstad doet erg relaxed aan. Op weg naar Santa Fe en het is 33 graden.

onderweg naar Sante Fe (photo from tripadvisor)

 

Best Western Santa Fe Inn

16.50

We hebben net ingecheckt bij het Best Western Santa Fe Inn en zijn nu in het centrum van Santa Fe, dat autovrij is dus je kunt er op je gemakkie rondbanjeren. Het doet erg denken aan het oude centrum van Albuquerque het is alleen wat groter en je hebt er ontzettend mooie maar ook dure winkels en vooral veel juweliers. Hubby en ik hebben trouwens net onze eerst ruzie gehad van deze vakantie en natuurlijk ging dat over het verkeerd rijden in de stad. Hij reed verkeerd en dat was natuurlijk mijn schuld… Maar na zo’n hele dag rijden word je een beetje gaar dus zijn eerst maar even een ijsje gaan halen bij Haagen Dasz. Alleen dat kreng smelt zo snel.

Veel zilverwerk te vinden hier.

18.45

De quest naar de zilveren ring is eindelijk volbracht, gewoon gevonden bij een standje langs de weg. De man maakte ze zelf en het was precies wat hij zocht en de prijs was goed, $15. Uiteindelijk vinden we ook nog een ring voor dochterlief, ze is dol gelukkig en krijgen dikke pakkerds.

Het is echt een hele leuke stad met veel winkels en mooie gebouwtjes opgetrokken in de stijl die zo kenmerkend is voor New Mexico. Het zijn net zandgebakjes.

Santa Fe (Photo from tripadvisor.com)

In de parkeergarage zien we een vrouw een band van haar auto verwisselen. Ze is al een aardig eind op weg maar die laatste moer wil niet los, dus hubby  to the rescue. Aardige vrouw, klein en van mijn leeftijd denk ik. Aan d’r haarkleur en gelaatstint te zien komt ze van origine uit Mexico en ze blijkt werkzaam in het winkelcentrum. Ze heeft een hele lading wasgoed in de auto liggen, omdat ze daar had ze al een tijdje geen tijd voor heeft gehad verteld ze beschaamd. Zo te zien is ze daar vanavond nog wel even mee bezig. De nieuwe band zit er op en we worden bij het afscheid hartelijk bedankt en gaan weer op zoek naar onze eigen auto.

Snow Crab Legs

Op de heenweg hebben we een Red Lobster gezien. Daar gaan we vanavond dus eten en ik weet al wat, Alaskian Snow Crab Legs. Je moet er wat moeite voordoen maar dan heb je ook wat. Je krijgt gigantische crab legs die je moet slopen met een tangetje.

 

20.25 In eerst instantie denk ik dat het voor dochterlief wat te lastig is die crab legs en bestel dus iets veiligers voor haar. Ik had echter beter moeten weten want aan het eind zit ze mijn crab te slopen en blijven de kip en gevulde champignons liggen. We werden geholpen door een ober met zwaar accent. Bij het afrekenen verteld hij ons dat hij uit Tunesië komt. Hij heeft eerst een paar jaar in New York gewerkt maar om daar te wonen en kinderen op te voeden was niet wat hij wilde. Sant Fe komt inderdaad een stuk gemoedelijker en rustiger over. Ik vond New York prachtig maar we zijn dan ook alleen maar in Manhattan geweest. Ik kan me voorstellen dat als je in Brooklyn of zo moet wonen het een stuk minder charmant en aantrekkelijk is.

22.00 Dochterlief en ik komen net uit het zwembad, het mooiste dat we tot nu toe gehad hebben. Het was echt zalig zwemmen, goeie temperatuur wel weer veel chloor maar het was er gezellig. We hebben lekker samen gespeeld en gezwommen. Althans ik heb gezwommen en zij hing aan m’n nek, wel lekker knus. In de hot tub nog met een Amerikaans gezin zitten praten. Bleek die man een vriend te hebben die bij het zelfde (Amerikaanse) bedrijf werkt als hubby. It’s a small World after all.

4 Reacties op “Zandgebakjes en bikers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s