Metamorfose

Na het verwerken van het nodige verlies hadden we behoefte aan onvoorwaardelijke liefde. Waar haal je die? Uit het asiel kwamen wij achter. Ons wel bewust van het feit dat je een hond ook kwijt raakt, maar om iets moois te beleven moet je ook iets durven te verliezen.

Tijdens het surfen op het internet kwam ik haar tegen, het was liefde op het eerste gezicht.  Een kruising tussen een Mechelse herder en een labrador. Maar haar grootste selling-point was haar ene geknakte oor. Wat haar de eeuwige schattige en ondeugende puppy uitstraling geeft. Een ander vertederende factor zijn haar bruine ogen, die je doordringend en met verschillende uitdrukkingen je aan kunnen kijken. Vooral de -ik ben lief blijf mijn borstje kroelen-  blik is killing.

Dus op naar het asiel. Waar je eerst 3 keer moet afspreken voordat je de hond mag kopen. Dus daar kwam ze de eerste keer de hoek om gelopen. Een stevige zwarte dame met een grijzende snuit. De hond leek al op haar baasje, dus niemand hoefde zicht aan te passen.

De 3e keer namen we haar mee uit naar het Amsterdamse Bos. Ze was helemaal hyper, hing hijgend uit het raam, de oren wapperend in de wind. Ze gedroeg zich voorbeeldig, speelde met andere honden,  kon zelfs haar balletje delen. Terug naar de auto lopend keek ze van de een na de ander,  met een blik van zijn jullie mijn nieuwe gezinnetje? Wat mij betreft prima, ik wil wel mee met jullie. Nou dat kwam goed uit, wij waren ook verkocht.  Na het betalen van 112,00 euri, inclusief halsband en prikken was eindelijk de grote dag daar. Ze ging mee naar huis.

Eenmaal binnen was het duidelijk dat deze hond goed getraind was. Ze bleef uit de keuken, als we gingen eten liep ze achteruit weg en ging braaf liggen en zorgde er nadrukkelijk voor dat ze niet naar het eten keek. Enkele commando’s waren voldoende om haar te laten liggen en zitten. Ook voor de trap bleef ze netjes staan en ging niet naar boven.   Ze bleef vragend voor de bank staan maar begreep dat ze op haar eigen honden kleed moest gaan liggen.

4 jaar later:                                                          

Dat spelen met andere honden was eenmalig in het bos. Ze houdt eigenlijk helemaal niet van honden, mensen en kinderen geweldig, maar die rare harige dingen worden van verre al gespot en op vrij agressieve manier op afstand gehouden. Ook puppy’s kunnen haar niet bekoren. Terwijl ze er zelf toch 13 heeft gehad. Nou ja misschien juist wel daarom, genoeg polonaise aan haar lijf gehad waarschijnlijk. Wij noemen haar een DATje,  duiveltje aan een touwtje.

Binnen is een heel ander verhaal, daar is ze een doetje. Dat tegenwoordig de grootste bank tot haar beschikking heeft. Ze ligt ook stierlijk in de weg en komt er gezellig bij zitten als je aan het koken bent. Ze jat eten maar ook dingen die gewoon lekker ruiken zoals mijn labello en tandenstokers. Waar vaak alleen maar een uitgekauwd pakje van terug te vinden is. Verder is ze verslaaft aan chocola met of zonder zilver papier.  Staart ze ons aan als we zitten te eten, komt nog even de borden checken als ze leeg op tafel staan. Likt s’nachts het vet uit de pan als die op aanrecht blijft staan. Ligt op ons waterbed als we niet opletten en holt het huis door van boven naar beneden, trappen zijn geen opstakel meer. Daarnaast wil die 40 kilo graag opschoot, vooral in de winter als ze het koud heeft. Waar is het fout gegaan? Waarschijnlijk de eerste avond al toen manlief haar mee naar boven nam om haar de rest van het huis te laten zien, want anders wist ze niet waar wij waren s’nachts. ….

Maar troosten kan ze als de beste!

Advertenties

6 Reacties op “Metamorfose

  1. Hahahaha! Ja, die hondenogen… daar smelt je toch voor! 😉
    En zelfs je man dus.. anders weet ze niet waar we zijn ’s nachts.. hahaha! :-))

  2. Tja, honden hahaha. Ik kan er een gedrags therapeutisch verslag op loslaten, maar dat doe ik lekker niet.
    Wees duidelijk naar je hond toe, en geniet lekker van elkaar.

    Liefs Astrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s