ROCKY!! MOUNTAINS Road of terror (last part)

We denken dat we nu op de pass zitten. Althans dat hopen we. Het giet van de regen nu. Je hoort het onweer door de bergen echoën…….We hebben eindelijk een stuk waar we even stil kunnen staan en proberen te ontspannen. De angst zit in m’n armen. Ondertussen rijden we door de sneeuw en zijn we het bord van de Pearl pass gepasseerd. We rijden glibberend verder maar de afgronden zijn relatief een stuk minder en ook zo te zien niet direct fataal als je van de weg raakt. We komen een stel hikers tegen die ons ook niet al te hoopvol aankijken als we vragen hoe de weg naar beneden is. We moeten rotsen en water verwachten. Goh vertel eens wat nieuws. Ze maken ons er op attent dat dit ook de Rocky state wordt genoemd, nou zeg was ons nog helemaal niet opgevallen. Nu we eenmaal boven zijn komt er het geloof dat we het kunnen halen. Af en toe slaat de paniek nog wel toe bij de gedachte aan de rotsen die nog komen gaan. Maar als we glijden, glijden we in ieder geval de goeie kant op en naar beneden kun je veel beheerster rijden dan naar boven.

 Moet plassen, doe dat maar naast de auto er is hier toch geen hond.  Dochterlief komt er gezellig naast zitten.

 We zijn trouwens op de weg naar boven nog een auto tegengekomen. Een Jeep Bronco met een jong stel. Hij zag groen en paars en scheet ook in ze broek van ellende, zij reed maar was er ook van overtuigd dat ze over de snelweg terug zouden gaan. Ze hadden op de weg naar boven regelmatig moeten stoppen om dat ze weggleden, ook zij hebben toen wat rotsen moeten verplaatsen om meer grip te krijgen.

13.25 We gaan naar beneden. We rijden inderdaad door rivieren en komen ook nog door de nodige rotsenregens zoals we dat noemen. We glijden een beetje en raken ook nog regelmatig de onderkant van de auto maar de paniek is er uit. We weten nu dat we het redden omdat we de situatie weer onder controle hebben en we in ieder geval op ons eigen tempo naar beneden kunnen.

14.25 Weet nu zeker dat we op het makkelijkere stuk zitten. Ik hoop dat we er nu toch wel zo’n beetje zullen zijn. Even slaat de paniek nog toe bij Hubby, in de verte zien we een rotsenregen maar gelukkig rijden we daar langs en hoeven we er niet meer overheen. We komen ook nog een bordje tegen met daarop geschreven dat de Pearl pass onderhouden wordt door de 4-wheeldrive vereniging. Ik vraag me af wat zij onder onderhouden verstaan, misschien af en toe een boom weghalen maar voor de rest hebben ze er volgens mij niks aangedaan. De natuur wordt mooier en liefelijker, althans ik heb er nu weer oog voor, misschien was het daarboven ook wel mooi maar dat heb ik niet bewust geregistreerd.

 We komen prachtige watervalletjes en bevers, of misschien waren het wel bosmarmotten, tegen. We komen langs skihutten waar je in de winter vanuit kunt weg skiën. Er wordt nog aardig wat afgehobbeld maar dat kon ons niet meer deren.

14.57 Yes, we hit asfalt!!!! En het voelt weer heerlijk aan en we kunnen weer in de gewone versnelling. Het kan ons geen reet schelen dat het regent. 

De route bedroeg 12 mile, oftewel zo’n kilometer of 20. We hebben daar 6 uur over gedaan.

Dit smaakte 's avonds erg lekker!

4 Reacties op “ROCKY!! MOUNTAINS Road of terror (last part)

  1. Foei, wat een avontuur Anoushka!! Een mens zou er te veel van krijgen… 😉 . Zeker een verhaal voor in een boek! :p

  2. Hey!!

    Even een heel snel berichtje om je te laten weten dat de mail is ontvangen en ik het vanavond ga lezen. Zit nu met 2 ongeduldige meisjes!

    Geniet ervan daar en ik ga vanavond proberen alles te lezen. Ben ik gelijk weer helemaal op de hoogte :-).

    xx Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s